Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Afvoerpluggen online bestellen

Ben je op zoek naar een afvoerplug? In ons ruime assortiment vind je diverse modellen afvoerpluggen, complete wastafelsets en wastafelkranen.

Afvoerplug in de badkamer

Een afvoerplug in de badkamer is een handig hulpmiddel om het water in de badkuip of douchebak op te houden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt badderen of als je wilt voorkomen dat water uit de douchebak op de vloer loopt. Afvoerpluggen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rubber, kunststof of metaal.

Soorten afvoerpluggen

Er zijn verschillende soorten afvoerpluggen die je in de badkamer kunt gebruiken, dit is iets anders dan een wastafelsifon. Zo zijn er bijvoorbeeld pluggen met een hendel of knop, waarmee je de plug kunt openen en sluiten. Andere pluggen zijn voorzien van een zuignap, die zich aan de binnenkant van de afvoer hecht en het water op deze manier opvangt. Bekijk ook het assortiment wastafelkranen en witte waskommen.

Afvoerplug reinigen

Het is belangrijk om de afvoerplug regelmatig te reinigen, zodat deze in goede werking blijft. Dit kun je doen door de plug te verwijderen en te wassen met warm water en een mild reinigingsmiddel. Laat de plug daarna goed drogen voordat je hem weer terugplaatst. Als de afvoerplug niet goed werkt of als hij beschadigd is, is het belangrijk om deze te vervangen. Dit kun je het beste doen door een nieuwe plug te kopen die past bij de afmetingen van de afvoer in je badkamer. Zorg ervoor dat je de plug goed bevestigt, zodat hij stevig op zijn plaats blijft zitten en het water goed opvangt. Soms kan het nodig zijn om de afvoerplug te verwijderen om bijvoorbeeld een verstopping op te lossen. Dit kun je doen door de plug te verwijderen en de afvoer te inspecteren op eventuele obstakels. Gebruik hiervoor eventueel een plopper of een ander geschikt gereedschap. Pas op dat je de zwarte waskommen niet beschadigt met deze werkzaamheden.

Bestel een afvoerplug

De afvoerplug in de badkamer is een handig hulpmiddel om het water op te vangen en te voorkomen dat het op de vloer loopt. Zorg ervoor dat de plug regelmatig wordt gereinigd en vervang hem indien nodig. Als er problemen zijn met de afvoer, kun je de plug verwijderen om de afvoer te inspecteren en eventuele obstakels te verwijderen.
Wastafels online bestellen